Forberedelse – skulle det nu også være nødvendigt?

Forberedelse – skulle det nu også være nødvendigt?

 

Når jeg møder på arbejde ved 7.30 tiden, møder jeg mine glade, dygtige kolleger, som allerede er på deres pind, eller kommer ind i løbet af de næste minutter. Det er dejligt, vi har et godt sammenhold, vi laver god skole – hver eneste dag. Fedt. Jeg sætter mig der hvor jeg plejer, nogen kalder det ligefrem vores kontor, men det er en sandhed med modifikationer. Vi sidder faktisk i et gennemgangsrum, mellem køkken og kopimaskine, og det giver selvfølgelig en vis trafik. Det er ikke fordi det ikke er hyggeligt, men det giver selvfølgelig en masse afbrydelser og gør at forberedelsestiden ikke bliver brugt helt optimalt.

 

Og nu hørte jeg her til morgen i radioen en klog mand, han havde endda skrevet en bog om emnet, som mente at man altid skulle sige ja, hvis man fik tilbudt en hjemmearbejdsplads. Men vi er jo nogen som er blevet ”normaliseret” så det kommer nok ikke til at ske.

Der er pres på, for med skolereformen er der kommet mere undervisning til alle lærere. Det er problematisk når der ikke er tid og rum til at forberede. Det er jo ikke raketvidenskab at god undervisning kræver forberedelse, og hvis jeg som lærer skal levere varen, så kræver det at der bliver tænkt i både sammenhængende tid, plads og ro så jeg også når det jeg skal.

 

Skolen er blevet et økonomisk eksperiment, udtænkt af mennesker der tænker med lommeregner og regneark. Det er jeg rigtig ærgerlig over. For jeg elsker min skole. Jeg er stolt af at arbejde som lærer. Og i mine øjne er det verdens bedste arbejde – intet mindre.

Derfor skal forberedelsestiden heller ikke bruges på sent indkaldte møder med tvivlsomme dagsordener, som den i mange tilfælde bliver.

 

Derfor kræves der handling nu – der skal skabes ordentlige rammer for forberedelsen.

 

Så hvis politikerne mener det alvorligt – at vi skal skabe livsduelige mennesker og arbejde med det hele menneske, hvis vi skal have folkets skole til at lykkes – så er det på tide at der bliver lavet en fair og gennemtænkt aftale omkring lærernes arbejdstid, så vi ikke taber en masse børn på gulvet!

Og det kan, i mine øjne, kun gå for langsomt!

 

 

Kommentarer