Har jeg kræfter til lærerjobbet som 70 årig ?

”Hvor gammel er du egentlig?” spurgte eleven og jeg svarede, at jeg er oldgammel. Det sagde eleven, at han sådan set godt var klar over, men gerne ville have et tal. ”46 år” svarede jeg. ”46!!!!! – hvorfor arbejder du så stadigvæk?” Spurgte eleven og måbede, da jeg svarede, at jeg sådan set skulle blive ved med at være lærer 24 år endnu.

Lige nu går det sådan set meget godt. Ok – min form er elendig og jeg vejer 15 kg mere, end da jeg var 30. Jeg er ikke ligeså smidig, som jeg var engang og jeg har lige købt læsebriller, men bortset fra det. Fysisk går det næsten forrygende at være 46 år.

Det er heller ikke helt tosset med de relationelle arbejde – godt nok kender jeg ikke de samme musikere som eleverne. Jeg fatter minus i forhold til youtubere og den nyeste mode, men børnene er søde og meget overbærende – også når smartboardet eller en app driller.
Det er forrygende at være 46 og lærer.

Jeg ved godt, at jeg er heldig. Lærerne er heldige. Jeg slider ikke som en murer eller en sosu. Jeg har ikke tunge løft, som en pædagog, men kan tale med pedellerne, når tunge pakker skal i billedkunst. Jeg kan variere min dag mellem at sidde og gå. Jeg har ikke vrid i min ryg, som kassemedarbejderen eller vrid i mine håndled som rengøringsassistenten.

Alligevel tænker jeg: Lærer som 70 årig. Kan jeg det ?
Kan jeg sidde i hug i den tid Sebastian fra 2.a bar brug for, så han kan få hjælp med en danskopgave ?
Kan jeg have 6 lektioner på en dag ?
Kan jeg danne relationer og forstå børnenes verden ?
Når jeg er 70 år ?

Og hvis jeg ikke kan ? Er der så stadig en jobcentermølle, med arbejdsprøvninger? Hvis jeg ikke kan, ender mit arbejdsliv så på kontanthjælp?
Hvis jeg ikke kan, skal jeg så høre på, at en 18 årig gymnasieelev fortælle, at jeg da godt kan give lidt mere i stedet for at leve ”for andre menneskers penge? ”

Jeg håber, at jeg kan. Det håber jeg for alle erhvervsgrupper, men skal mureren, der har bygget vores huse. Rengøringsassistenten, der har gjort vores arbejdsplads rent, pædagogen, der har skiftet vores børn, kasseassistenten, der har løftet vores varer gennem scanneren, sosuen, der har passet vores gamle syge mor……. Skal alle os, høre sangen ”om andre folks penge”, hvis vi ikke kan – eller – kan vi være så heldige, at der ”kommer en god løsning i morgen” – i morgen, hvor min arbejdsdag begynder 7. 30 med Danmarks bedste skolepatrulje og hvor jeg har undervisning til kl. 14.00 ……. Kan jeg det, når jeg bliver 70 ? Kan du ?