Hjælp – de ødelægger min skole

Overenskomstforhandlingerne er brudt sammen, jeg frygtede det… måske ventede jeg det i virkeligheden, men kunne alligevel ikke helt se det i øjnene.

Nu sættes der ind overfor hele det offentlige Danmark. I 2013 var det kun lærerne, nu er det alle offentligt- og statsansatte, der trues af konflikt.

Jeg mangler ord for hvor skadelig denne kurs overfor velfærdens kerneområder er i mine øjne. Lad mig fokusere på skoleområdet, som er det, jeg kender til. Der er allerede alt for mange dygtige undervisere, der har forladt skolen eller overvejer at gøre det, fordi de efterhånden ikke kan holde til det længere. Hvis der ikke snart sker fremskridt på overenskomstområdet, vil det kun blive værre.

Vi ved det godt alle sammen, det der for alvor gør forskellen i god undervisning, er en fagligt dygtig lærer med gode relationer til eleverne, som kan lede en klasse. Jeg kan tydeligt huske min gamle klasselærer, fru Larsen kaldte vi hende. En lille dame med et guldhjerte om halsen i mere end en betydning. Når hun var til stede var der altid ro og orden, og alle fik noget ud af hendes timer. Det arbejde kræver overskud i hverdagen, for det er et lille stykke forskning hver eneste dag. Jeg er bange for at fru Larsen i dag ligesom mange andre ville overveje at skifte til en privatskole.

Vi er i folkeskolen afhængige af den dygtige lærer, der vil eleverne, der vil undervisningen og som utrætteligt bliver ved – hver dag. Ligesom vi er afhængige af sygeplejersker, læger, politibetjente og alle de andre offentligt og statsligt ansatte. Giv os nu ordentlige forhold, så vi har mulighed for at løse vores opgaver.