I følge DF indoktrinerer lærerne danskernes børn til at se “rødt”

I følge DF indoktrinerer lærerne  danskernes børn til at se “rødt”

Forleden var en kammerat og jeg på fisketur med vores børn. På vej hjem i bilen får jeg øje på en artikel, hvor en hvis Alex Ahrendtsen (herefter benævnt AA) fra Dansk Folkeparti udtaler sig.  Jeg læser hurtigt artiklen(1). Derefter kigger jeg på ungerne på bagsædet, og vender så blikket tilbage til ham, der kører bilen og siger: “Børnene er da forældrenes – jeg håber ikke, at folk tror på det, der står her”.

AA mener, at en del af de danske folkeskolelærere indoktrinerer. Han påpeger, at 75% af lærerne stemmer “rødt”! (Hvis man altså  med “rødt” medregner Socialdemokratiet og Radikale Venstre). Det er derfor, at AA og de borgerlige politikere på Christiansborg stadig ikke har tillid til “lærerne”.  I følge AA, så husker de nemlig alle sammen lærernes indoktrinering af eleverne i 70´erne! Og for lige at minde læseren om alvoren i sin anklage, så retfærdiggør han samtidigt sin påstand i de voldsomme erfaringer, vi alle kan trække på fra Nazi-tidens Tyskland og fra det senere Sovjetunionen. Lærerne skal altså fremadrettet vise AA,  at de er til at stole på, hvis han igen skal vise dem tillid. Og det vil tage lang tid siger han. Helst skal der på sigt, som i den Finske folkeskole, være flere borgerlige vælgere blandt danske lærere end tilfældet er nu, for at AA igen kan give dem frihed i arbejdet.

Den lader jeg lige stå et øjeblik.

Indoktrinering betyder på almindelig dansk, at man påtvinger andre mennesker bestemte meninger og holdninger og begrebet står altså i direkte modsætning til oplysning og undervisning. Med til tankegangen hører også, at man bevidst tilbageholder væsentlige oplysninger og frarøver folk muligheden for deltagelse og personlig stillingtagen. AA postulerer altså, at det er dét “lærerne” bruger deres tid på.

Jeg er lærer, og jeg aner ikke hvad AA taler om. Politisk aner jeg heller ikke, hvor jeg skulle sætte mit kryds, hvis der var valg i morgen. Men hvis der er noget jeg ved, så er det, at AA og undertegnede aldrig nogensinde kommer til at stole på hinanden. Grunden hertil er, at jeg betragter børn som børn og ALDRIG nogensinde har opfattet  skolen som en politisk rugemaskine. Det vil jeg lade jeg AA om at gøre. Jeg og mine kolleger forvalter derimod vores job professionelt og upolitisk, og præcist som det er formuleret i folkeskoleloven. Undervisning, oplysning, omsorg, krav og personlig stillingtagen er ubetinget det,  vi leverer i vores arbejde. F.eks. lærer vi børnene, at vi i Danmark ikke kan anklage og dømme nogen uden bevis, bare fordi vi ikke har tillid til dem. Heller ikke selv om man er politiker! Det lader vi retssystemet om. Men fordi virkeligheden ikke altid er sådan, betyder det vel ikke, at jeg indoktrinerer folks børn ved at lære dem det?

Jeg vil hermed udtrykke min tillid til de lærere, der fortsat gider at tilrettelægge en undervisningsdag for mine og resten af danskernes børn, mens vi er på arbejde. Stadig uden en arbejdstidsaftale, men med en politisk formuleret mistillid i stedet. I har min tillid, selvom jeg godt ved, at det er svært at skabe en meningsfuld dag i en standardiseret dansk folkeskole, der tilmed har verdens længste skoledag. En verdensrekord, der paradoksalt nok er en foræring fra et samarbejde mellem venstrefløjen og bl.a. Dansk Folkeparti, og dermed AA selv.

1) https://www.folkeskolen.dk/644543/alex-ahrendtsen-vi-stoler-nok-ikke-helt-paa-at-danske-laerere-ikke-indoktrinerer