Kære arbejdsgivere – vil I os det godt?

I så fald har jeres ansatte i det offentlige svært ved at se det.

I skrivende stund er nyheden, om at forhandlingerne på det kommunale plan er brudt sammen, kun en time gammel, og jeg kan stadig ikke helt forstå det.

Det var jo netop KL, der for under et døgn siden udtalte, at de var klar til forhandlinger og til at nu skulle der kunne laves en aftale.

Jeg kan svært beskrive følelsen af forræderi, bedrag, ydmygelse, vrede og afmagt, der hænger sammen med lockouten i 2013, men jeg kan under ingen omstændigheder komme tæt på det ragnarok af følelser, der vil følge meldingen om en ny lockout – eller for den sags skyld et lovindgreb.

Vi må alle i Danmark stå sammen om at beskytte den offentlige sektor, folkeskolen og ikke mindst børnene og forældrene i den.

Det er ikke kun lærerne, der bliver taget som gidsler og kørt over denne gang.

Det er alle os… de offentligt ansatte og deres pårørende.

Vi må stå sammen om at beskytte velfærdsstaten mod KL og Moderniseringsstyrelsen.

Det vil få katastrofale konsekvenser for ikke blot skolerne, det offentlige arbejdsmarked, men i den grad også den private sektor, såfremt der ikke forhandles efter den danske model, og såfremt der ikke kan skabes en fair aftale.

Jeg vil opfordre alle, der læser med, til at I enten deler denne tekst, eller forfatter jeres egen:

Jeg vil opstille nogle simple krav, der hæfter sig til ovenstående med udgangspunkt i min helt personlige holdning!

Kravene lyder:

Jeg vil ikke finde mig i mere!

Jeg vil have Sophie Løhde fjernet fra forhandlingerne!

Jeg vil have KL fjernet som “ejer” af folkeskolen og gjort til en interesseorganisation med konsulentvirksomhed!

Jeg vil have fair forhandlinger!

Jeg vil have fair løn – uden hokus-pokus tal!

Jeg vil have fair arbejdsvilkår!

Jeg vil have en regering, der retter sig efter den danske model, og som altid har borgernes langsigtede bedste for øje frem for at arbejde for egne agendaer!

Jeg vil ikke finde mig i mere!

Jeg ønsker brændende, at parterne kan nå frem til en OK aftale!