Rasmus Paludan skaber frygt hos børn

En af eleverne sagde, at Ramus Paludan er sjov. Jeg forstod det ikke selvom jeg prøvede. Det er sjovt, at folk bliver så sure uddybede han. Han havde set videoklip på youtube og jeg forstod det stadig ikke.

Min søn, finder ikke Rasmus Paludan sjov. Min søn bliver i stedet bange.

To børn og to helt forskellige måder, at forholde sig til Rasmus Paludan. Fælles for de to drenge er, at de forholder sig. Mere eller mindre frivilligt. Fælles for dem er; at de bliver påvirket af mennesker som Paludan – og skal de egentlig det?

For min søn, burde det bare have været en dag som alle andre. Han er 11 år og går selv hjem fra skole. På vejen hjem, skal han forbi et af de boligområder Rasmus Paludan har besøgt. Lige præcis den her dag, så en 11 årig dreng et massivt politiopbud. Han så Paludan, der råbte ”bøsseagervang” og hørte Paludan sige om kammerarters brødre og fædre: ”I bliver aldrig danske”. Han så vreden, han så afmagten og han blev bange.

I flere dage efter spurgte min søn: ”Hvad nu, hvis Rasmus Paludan får ret? Hvad nu hvis mine venner bliver sendt til et andet land? Hvem skal jeg så lege med? Og hvad sker der med mine venner i det andet land”?

Min søns bedste ven hjemme i gården er fra Polen og flere af de andre i gården kommer fra andre lande. De har det for det meste godt sammen. Uro og ballade er ikke noget han møder – altså undtagen den dag Paludan kom forbi.

Jeg er lærer, men jeg er også mor og både som lærer og mor bekymrer det mig, at Rasmus Paludan besøger skoler og boligområder med børn. De børn, der sidder og ser en youtube kanal og er på afstand finder det måske fascinerende og sjovt – men for min søn og hans kammerarter er det ikke ”sjovt”. Det er skræmmende virkelighed.

Rasmus Paludan selv mener at han forsvarer Danmark og forsvarer vores ytringsfrihed. Jeg kan ikke se, at han forsvarer noget som helst andet, end retten til at skræmme børn og skabe frygt og natlige mareridt.

Kære Forældre

Du er også mor eller far. Synes du det her er i orden?