Sådan er det altså også på min skole……

“Jeg var forbi en skole den anden dag. De havde en virkelig dygtig leder. Hans dør var åben, så lærerne kunne bare lige gå ind og spørge om noget”. Det var under et foredrag og foredragsholderen VAR virkelig imponeret over den leder han netop havde mødt.

Som lærer sad jeg der og tænkte: “Skulle det nu være noget særligt – sådan er det også på min skole” og sådan har det været på alle de skoler jeg har arbejdet på; skolelederens dør er åben og det er – næsten altid – ok at kigge forbi. Det er også ok, at ringe efter arbejdstid. Lederens dør er åben.
Mine ledere har ført den åbne dør et skridt videre. Så ofte som muligt er de ikke på deres kontor, men i klasseværelserne og i lærernes arbejdsrum.
Og sådan er det sikkert også på din skole.

Blandt mennesker, der ikke har deres daglige gang i folkeskolen hører jeg ofte, at de er imponerede over ligepræcis DEN skole de har besøgt – og fordi de er imponerede, har den tanke at det kun er DEN ENE skole, der har så dygtige ledere, engageret personale, kreativ tilgang til undervisningen – eller hvad det nu kan være.

Men hør lige her – MANGE skoler, har ligepræcis det der fantastiske, unikke, nyskabende og imponerende du lige har set.
Mange lærere lytter til imponerede politikere og borgere og tænker: “Skulle det nu være noget særligt – sådan er det også på min skole”.

Skolen er langt bedre end sit rygte og det du ser som noget helt fantastisk, særligt og unikt er skolens hverdag. Sæt pris på det og næste gang du ser noget fantastisk, så regn med, at det fantastiske du netop har mødt, findes mange steder på skoler rundt omkring i landet – heldigvis for det.

Kommentarer