Vil du have en robust medarbejder så ansæt en lærer

Der er guf at hente i folkeskolen for de alle arbejdsgivere, der med lys og lygte leder efter robuste medarbejdere. Men pas på ikke at gentage folkeskolens rovdrift på de ansatte.

De efterspørges alle steder. De robuste medarbejdere. Receptionisten, værkstedsmedarbejderen, HR-koordinatoren, den tekniske IT-konsulent, social- og sundhedshjælperen og økonomichefen skal alle være robuste til at klare arbejdslivets konstante forandringer.

Forandringer er blevet normen, og det har flere medarbejdere knækket halsen på. Det kræver mental robusthed at klare gentagende omstruktureringer, konstante nye arbejdsopgaver og nye kollegaer som følge heraf.

Kære arbejdsgiver, tag det fra en, der har oplevet hverdagen i det private, en forvaltning, på ministeriets gange og nu i folkeskolen: Hvis du vil have en robust medarbejder, så ret rekrutteringsluppen mod landets folkeskoler.

Lærerens robusthedskompetence

En folkeskolelærer er vant til det meste. En folkeskolelærer er vant til konstante nye tiltag fra samfundets top. En folkeskolelærer er vant til at arbejdsopgaver hele tiden skal genforhandles. En folkeskolelærer er vant til en arbejdsdag, der ALDRIG er ens. En folkeskolelærer er vant til, at ens arbejde og profession ugentligt bliver evalueret, diskuteret og kritiseret i landsdækkende medier.

En folkeskolelærer er vant til at tilpasse sig forandringer. En folkeskolelærer er ganske enkelt robust.

Men kære arbejdsgiver, lov mig, hvis du ansætter en af os, så kig på de forhold din nye ansatte kommer fra. Lær af de fejl, der begås der.

Du må ikke forfalde til at blive en arbejdsgiver, der:

– fjerner dine medarbejders mulighed for faglig fordybelse

– ikke giver dine medarbejderes mulighed for at kunne gennemføre arbejdsopgaver tilfredsstillende

– overser at dine medarbejdere skal have arbejdstid til alle de arbejdsopgaver, du forventer de løfter 

Hvis du ikke lærer af fejlene fra folkeskolen, så er min forudsigelse, at dine medarbejdere vil forlade dig i stor stil, ligesom lærerne har forladt folkeskolen.

Kommentarer