Kære unger – I er gode nok, som I er

 

Her er en besked til alle I børn og unge i Danmark, som synes, at det at gå i folkeskole udelukkende handler om karakterer, og som samtidigt  giver jer en følelse af utilstrækkelighed og af ikke at være gode nok . Beskeden er også til jeres forældre.

Jeg forstår godt, hvis I har det sådan og det er dét problem, vi lærere i øjeblikket er i gang med at kæmpe for at løse. Vi kæmper for, at få rigtig mange mennesker – men specielt to personer –  til at forstå, at det de har gang i, ikke er særlig klogt. Den ene hedder Sophie Løhde og den anden Michael Ziegler. Michael Ziegler har det, man kalder en topstilling og er den, der er ansat til at sikre, at der laves nogle fornuftige og menneskelige aftaler med lærerne – en tradition som Danmark er kendt for, men som blev ødelagt i 2013. Han er altså den, der har retten til at bestemme, om jeres hverdag er en god hverdag, hvor I er omgivet af voksne, der har tid nok til at se og forstå jer, mens jeres forældre er væk og på arbejde. Men desværre er det vist sådan, at han lige nu synes, at det stadig er fastelavn, og at det hele er rigtig sjovt. Det tror jeg fordi, at jeg for nylig så et billede af ham på Facebook, hvor han var i ført en Darth Vader maske. Jeg tænkte, at det måske egentligt var en smule malplaceret, når man medtænker, hvem og hvad han faktisk er ansat til være, og at det hele i virkeligheden er temmelig alvorligt. Men måske det bare er mig, der tænker sådan. Sophie Løhde hører vi ikke så meget til, men det er nok fordi, hun har travlt med så meget andet.

Det vi gerne vil kæmpe for er, at vi har tid og rum til at vise jer, at vi er voksne, der forstår, at I er børn og har tid nok til at forholde os til alt det, der sker I jeres børneliv. Alt det som har betydning for, hvad og hvordan vi bedst lærer jer det,  det er meningen, I skal kunne. Det er også vigtigt for os at fortælle jer, at hvis alle de tests, I lige nu skal igennem, de ikke er i top, så er det altså helt ok. I er gode nok som I er, og I skal nok klare jer alligevel. Dem, der har det sværest, dem ved vi allerede godt, hvem er, men det er samtidigt rigtig svært for os at overbevise folk om, at det faktisk er sådan det forholder sig.

Desværre står vi ret alene i denne her kamp. Vi har godt nok nogle ledere på vores arbejde, som næsten alle sammen har fået en lederuddannelse, som skal sikre, at de har læst bøger nok til at kunne være gode ledere, og få lærerne til at gøre det, der er det rigtige. I ser dem ikke så meget, og vi hører desværre heller ikke så meget om, hvad de mener, om de forhandlinger, der er i gang lige nu. Jeg forstår ikke helt, hvorfor vi ikke hører fra dem, men det kan selvfølgelig være fordi, at de har rigtig travlt. Lidt ligesom Sophie Løhde.

Beskeden til jer er, at I skal vide, at vi lærere, vi ser jer og kæmper for det, der er vigtigt for jer børn. Og hvis det kommer til en tøndeslagning i Zieglers kontor, så er vi klar til at gribe køllen og slå alt hvad vi kan. Vi er sågar klar til at blive sendt hjem uden løn. Da håber vi så bare, at der efterfølgende er andre, der har lyst til at tage over, hvor nogen af os ikke længere kan være med.

Kommentarer